Voedselveiligheid en HACCP

Als uw bedrijf gezondheidsproducten, zoals voedingssupplementen of kruidenpreparaten op de markt brengt of deze produceert, dan heeft u een voedselveiligheidsplan nodig. Dit plan moet volgens de HACCP- principes zijn opgesteld en wordt op maat geschreven. Neem contact met CosTec op om hierin de mogelijkheden te bespreken.

Claims en etikettering

Met het in werking treden healthproductsvan de Claimverordening zijn veel claims op gezondheidsproducten niet meer langer toegestaan. Dit kan invloed op uw product hebben. Daarbij is de etikettering van gezondheidsproducten een gecompliceerde aangelegenheid- met een allergenendeclaratie, dagdosering, noodzakelijke waarschuwingen enzovoort. Bovendien is een KAG-goedkeuring een vereiste.                                 Ondersteuning door CosTec kan helderheid in dit proces geven en zorgdragen voor de juiste gegevens en claimonderbouwing. 

Medisch hulpmiddel   CE_sign-logo-4

U kunt ervoor kiezen om een product als Medisch hulpmiddel op de markt te zetten. CosTec heeft ervaring in het ontwikkelen van klasse I Medische hulpmiddelen en het opbouwen van de bijbehorende dossiers. Wij denken dan ook graag met u mee over nieuwe concepten en toepassingen.